Ozonsanering

OZONSANERING

BLI KVITT MÖGEL OCH DÅLIG LUKT 


Vi utför ozonbehandling som effektivt får bort lukter, bakterier och mögelsporer i fritidshus, husvagn eller båt på några timmar. Den fungerar också utmärkt i bilar, husbilar och andra utrymmen med avgränsade ytor som vind, krypgrund och källare.

En av fördelarna med att behandla med ozon är att det är en gas som snabbt kan sjunka djup in i inredning, kläder, textilier och byggmaterial där källan till lukten oftast finns. Även lukten i golv, väggar och tak kan tas bort genom att genomföra en ozonbehandling.


Ozon är drygt 2 000 gånger kraftfullare än klorin och långt mycket bättre och miljövänligare på att ta bort lukt än många starka rengöringsmedel som används för samma ändamål.
Helen

Vi köpte en husbil som hade lukt av hund. Vi fick köra två omgångar innan vi blev av med hundlukten. Ozonet luktar lite så vädra gärna efter användning. Först då är det tydligt hur effektiv den här lilla maskinen faktiskt är. Jag kan verkligen rekommendera Ozonair.

Robert

Jag rev ur panelen i källaren för ett år sedan och då det visade sig att isoleringen bakom var genommöglig. Tyvärr satt mögellukt i hela huset då lukten trängt upp. DH Partner tipsade mig om att använda ozongenerator. Då de är ganska dyra att köpa så passade det toppen att kunna anlita dem till det här. Jag hade testat med allt möjligt innan , ättika, skurmedel osv men inget annat hjälpte. Huset känns så fräscht nu och man slipper skämmas eftersom folk tidigare reagerat på lukten. Tack!

Vanliga frågor om ozonbehandlingar


 • Hur lång tid tar det att genomföra en ozonbehandling?
  Med vår ozongenerator Ozonair PRO tar det ungefär två timmar för att sanera ett utrymme på 30 kvm.

 • Vilka lukter försvinner med ozonbehandling?
  I princip alla – som mögellukt, unken lukt, röklukt, djurlukt, urinlukt, kemisk lukt. Du kan använda den i ditt hem, i bilen, husbilen, husvagnen, båten, garaget och så vidare.

 • Hur funkar ozonet?
  Ozon är en gas som kallas ”aktivt syre”, molekylen består av tre syreatomer. När ozon kommer i kontakt med molekylerna som orsakar dålig lukt neutraliseras de dåliga lukterna. Dessutom förstör ozonet cellväggarna i bakterier och mögelsporer så att de slutar reproducera sig.

 • Är det farligt med ozon?
  nej, men man ska inte andas in ozon, det kan vara hälsovådligt och därför inte vara i utrymmet som behandlas. Ozon återgår till syre två timmar efter avslutad behandling och är då helt ofarligt. Man bör vädra ut rummet efter genomförd ozonbehandling genom att öppna fönstren. Efter behandlingen sönderfaller alla ozonmolekyler till vanligt syre.

 • Är ozonbehandling miljövänlig?
  Ja, det är bara naturliga ämnen som ingår i processen för att få bort dålig lukt, mögel och allergener.

 • Vad behöver jag göra för att genomgå en ozonbehandling?
  Vi brukar rekommendera att rummet städas först, därefter avlägsna växter och djur från utrymmet. Innan behandlingen börjas behöver man täta ventilationen och tejpa springor vid dörren.

 • Vad skiljer ozongenerator från en ”vanlig” luftrenare?
  Många förväxlar en ozongenerator med en luftrenare, men det är två helt olika produkter:
   
  • En luftrenare har oftast ett filter för att fånga upp partiklar (från till exempel pollen eller luftföroreningar), och den måste stå på kontinuerligt för att rena luften.
  • En ozongenerator fyller i stället utrymmet med gasen ozon som oxiderar med alla luktframkallande molekyler. Gasen når in i skrymslen och vrår samt ytligt i material och luktsanerar väldigt effektivt. Därför behöver ozonbehandling oftast bara användas i några timmar, ibland kan behandlingen behöva upprepas en eller ett par gånger.

Vad kostar det?

Det beror på hur stort utrymme det gäller och hur många behandlingar som behövs. Oftast räcker det med en ozonbehandling och då kostar det 495 kr efter rut-avdrag och då ingår framkörning och hämtning av ozongeneratorn.Kontakta oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig.


Vi använder oss av OzonAir PRO som är marknadsledande.


Läs mer här:

https://ozoneair.se/

https://se.trustpilot.com/review/ozoneair.se