checklista vid flytt

Praktisk checklista vid flytt

När man flyttar är det mycket att tänka på och det är lätt att glömma bort något bland alla kartonger och pinaler. Här har vi samlat ihop en praktisk checklista från Råd & Rön, som kan vara till stor hjälp.1. Packa:

  Lista allt som behöver göras. Sortera, släng och ge bort. Flyttkartonger finns att köpa, men oftast kan du låna dem gratis av flyttfirman om du anlitar en sådan. Undvik oreda genom att märka kartongerna med lappar som antyder vad de innehåller och var de ska ställas i din nya bostad.


  2. Adressändra:

  När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.


  Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.


  Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan  3. Ändra abonnemang:

  El, telefoni, bredband och TV. Vissa abonnemang ska flyttas, andra sägas upp. Lista alla företag du är kund hos, ring dem och berätta att du ska flytta och att du nu undrar om de kan erbjuda dig någon bättre tjänst på din nya adress.


  4. Dags att flytta:

  Aningen flyttar ni själv, bensinmackar och biluthyrningsfirmor brukar erbjuda kåpsläp och mindre lastbilar att hyra . Men vi rekommenderar annars att anlita oss på DH Partner AB och du slipper äventyra rygg, axlar och ben. Vi lämnar alltid offerter och erbjuder såväl fast som löpande pris på skriftligt avtal.


  5. Flyttstädning:

  Städa själv är ju billigast, men kan upplevas som trist och tidskrävande. Kontakta oss för prisförslag och referenskunder. Vi erbjuder städgaranti och Rut-avdrag på fakturan.


  Många av våra kunder väljer en helhetslösning med både flytt och flyttstäd, på så sätt kan vi erbjuda bra paketpris.